۲ مرداد ۱۳۸۲، ۱۵:۴۵

استراتژي فرهنگي(5)

سينماي برنامه محور بستري براي رونق اقتصادي و جذب مخاطب است

سينماي برنامه محور  بستري  براي رونق اقتصادي و جذب مخاطب است

خبرگزاري "مهر" : با افزايش تورم و روند صعودي قيمت ها ، بدون حضور و پشتيباني دولت و مشاركت بخش خصوصي صنعت فيلمسازي با بحران مواجه مي شود.

با توجه به شرايط خاص اقتصادي و نبود سرمايه  مناسب در  حوزه فيلمسازي ، افزايش حمايت دولت در زمينه توليد و نمايش فيلمهاي برتر به تقويت بنيه صنعت سينما كمك مي كند.
به عقيده  تعدادي  از  كارشناسان فرهنگي ، استفاده از سرمايه بخش خصوصي در جهت  توليد  فيلمهاي  گونه گرا و اختصاص بودجه مناسب در حوزه توليد  و نمايش فيلم با پشتوانه برنامه هاي شفاف و بدور از تبعيض ، عرصه توليد و نمايش را متحول مي سازد.
براساس برنامه هاي جديد معاونت سينمايي و تشكيل گروههاي مختلف سينمايي در بنياد سينمايي فارابي اين موضوع كه توليد فيلمها ي مختلف اعم از "كمدي" ، "دفاع مقدس" ، "جنايي"، "اجتماعي" و "هنري " در چرخه توليد  قرار گيرد، پررنگ تر از گذشته  مطرح  است . اما به  باور سينماگران  ماهيت  برنامه ها در اجرا مشخص مي شود و همه چيز به رفتار نهادهاي فرهنگي همچون بنياد سينمايي و نحوه حمايت  اين مراكز از فيلمسازان بستگي دارد.
در اين شرايط  تهيه كنندگان و توليد كنندگان فيلم براي كاهش خسارتهاي ناشي از گسترش "مخاطب گريزي " به آزادي عمل بيشتر و ارائه رويكردهاي نوين در عرصه توليد و نمايش فيلم نيازمندند.
با افزايش حساسيت هاي اجتماعي و التهابات سياسي،  بر خلاف وعده هاي تعدادي از مسئولان سينمايي  آهنگ  تغييرات درحوزه سينما  بسيار كند و روند توليد و نمايش فيلمهاي سينما با مشكل مواجه شده است .
نظارت بر روند فيلمنامه و مجوز ساخت و ارزيابي آثار ارائه شده  براي دريافت تسهيلات در زمينه فيلمسازي و اكران فيلم از جمله فيلترهاي نظارتي دولت در اين بخش محسوب مي شود كه جريان توليد را تا حدود زيادي تحت الشعاع قرار داده  است .
"منوچهر محمدي " مديرعامل  سابق خانه  سينما در اين باره مي گويد: سياستهاي حوزه سينما همواره به صورت كلي و بدون در نظر گرفتن جزئيات لازم مطرح مي شود.
وي ، صنعت سينما  را به  زنجيري  كه حلقه اي از آن  به  عرصه " توليد و نمايش" مربوط است ، تشبيه كرد و افزود: توليد محصولات  كيفي و فرهنگي از جمله شاخص هاي سياستهاي فرهنگي در جهت حمايت از آثار برتر سينمايي است .
تهيه كننده فيلم "ارتفاع پست"  ، به  فقدان  قانون  منسجم در ارتباط  با حقوق آثار سينمايي  در ايران اشاره كرد و افزود: در اكثر كشورها، سينماگران بخشي از سرمايه  توليد را از سالنهاي سينما و نمايش و بخش  ديگر را از حقوق آثار سينمايي كسب مي كنند ، اما در اين زمينه نتوانستيم دستاورهاي مثبتي كسب كنيم و فاصله زيادي با ديگر كشورها داريم .
"ابوالقاسم طالبي " كارگردان سينما نيز در گفت وگو با خبرنگار گروه هنري "مهر"، افزود:  نظارت مردمي لازمه توليد آثار ارزشمند سينمايي است .
وي ، انزواي سينماگران خلاق  را  محصول نظارت افراد غيرمسئول ،  نبود برنامه شفاف و تبعيض در سينما عنوان كرد و افزود: متاسفانه  در طول سالهاي اخير،  گروهي خاص  با  شيوه هاي غير علمي  سينما را  به  مسيري  نامعلوم سوق دادند.
به گفته اين كارگردان ، چالش هاي  امروز نتيجه غفلت هاي گذشته و بي توجهي  به نياز سينماگران است.
طالبي ، افزايش سالن ، ساماندهي به  سينماهاي موجود ،  تجهيز سالنها و سرمايه گذاري مناسب  در حوزه توليد  را از راهكارهاي رشد سينماي ايران برشمرد.

کد خبر 7392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha